REUMACENTRUM
en
CENTRUM
GESPECIALISEERDE
GENEESKUNDE
te
GENK

Allergie-immunologie

Dr. Marc Piessens

Dr. Marc Piessens is pneumoloog-allergoloog en emeritus-consulent van de dienst Allergie-Klinische Immunologie UZ Leuven.
U kan als patiënt in de praktijk terecht met chronische en/of seizoensgebonden neus- en oogklachten, astma/COPD, voedingsallergie, allergie aan medicijnen, angio-oedeem (zwellingen), allergie voor stekende insecten (wesp, bij,…), …

U kan niet terecht voor jeuk al dan niet met uitslag (urticaria / netelkoorts). Ook niet voor contactallergie. Voor deze klachten kan u best terecht bij de huidarts.

Het onderzoek bestaat uit grondige anamnese (oa. vragenlijst), relevant klinisch onderzoek en aanvullende technische onderzoeken in functie van het probleem dat zich stelt. 
Technische onderzoeken zijn o.a. huidtesten, bloedonderzoek, longfunctieonderzoeken (meten van basale longfunctieparameters en bronchiale provocatietest), nasale onderzoeken (basale neusweerstand en nasale provocatietesten) en medische beeldvorming.
‚Äč
Nadat alle onderzoeken afgelopen zijn, krijgt u als patiënt uitvoerige toelichting omtrent oorzaak en behandelingsmogelijkheden van uw probleem. Voorgestelde therapie gebeurt altijd in samenspraak met de huisarts die ook rapport krijgt van alle resultaten.